Zserbós golyó készítés
Maradékból finomság
Maradék keksz vagy piskóta felhasználására szeretnék egy finom nasi ötletet megosztani veletek. Egy torta készítésénél megmaradt piskóta darabjait lemélyhűtöttem. Kiengedve újra felhasználható. Tökéletes és finom lesz belőle a kis golyó sütink.
A piskótát szétmorzsoltam, természetesen keksz esetén összedaráljuk a már senkinek nem kellő kekszek maradékát.
Hozzávaló: 350 g alaphoz
- - 260 g dió vagy más mag, pl: sótlan mogyoró vagy mandula
- - legfinomabb a barack lekvár, de szintén más általatok kedvelt, spájzban felelhető lekvár finom lesz bele
- Annyi lekvárral, hogy jó formázható legyen összegyúrjuk. Kis golyókat készítünk és sütőpapírra tesszük.
Így is meg lehet forgatni egy kis kókuszba, kakaóporba és kész is.
- Vagy bevonhatjuk olvasztott csokival vagy általunk készített bevonó masszával. Végén megszórjuk kókusz vagy darált dióval.
- Itt már csak a képzelet szab határt.
Jó nassolást!