2019. máj 03.

Zserbós golyó készítés

írta: Kapitány Ági
Zserbós golyó készítés

Maradékból finomság

 kesz_golyo.jpg

Maradék keksz vagy piskóta felhasználására szeretnék egy finom nasi ötletet megosztani veletek. Egy torta készítésénél megmaradt piskóta darabjait lemélyhűtöttem. Kiengedve  újra felhasználható. Tökéletes és finom lesz belőle a kis golyó sütink.

A piskótát szétmorzsoltam, természetesen keksz esetén összedaráljuk a már senkinek nem kellő kekszek maradékát.

Hozzávaló: 350 g alaphoz   

  • - 260 g   dió vagy más mag, pl: sótlan mogyoró vagy mandula
  • - legfinomabb a barack lekvár, de szintén más általatok kedvelt, spájzban felelhető lekvár finom lesz bele             
  •  Annyi lekvárral, hogy jó formázható  legyen összegyúrjuk. Kis golyókat készítünk  és sütőpapírra tesszük.felkesz_golyo.jpgÍgy is meg lehet forgatni egy kis kókuszba, kakaóporba és kész is.
  • Vagy bevonhatjuk olvasztott csokival vagy általunk készített bevonó masszával. Végén megszórjuk kókusz vagy darált dióval. 
  • Itt már csak a képzelet szab határt.

Jó nassolást!

 

 

Szólj hozzá

dió egyszerű házias cukor nélkül szülinapi buli maradékból vendégváró falatok csoki golyó apró süti falatok